Link met social media in Adobe Elements 10

Op het circuit van Zandvoort presenteerde Adobe de nieuwe Adobe Photoshop Elements 10 en Adobe Premiere Elements 10 voor zowel Windows als Mac.In Photoshop Elements 10 zitten intelligente tools die we al kennen in Adobe Photoshop, de full-pro grote broer van Elements. Fotobewerking wordt nog makkelijker gemaakt door deels automatische bewerkingen als Depth of Field en Picture Stack.  De stap-voor-stap begeleiding in deze Guided Edits zorgt er zelfs voor dat elke huis-tuin-en-keuken gebruiker tot een geweldig resultaat komt.

“Photoshop Elements 10 en Premiere Elements 10 bundelen alle functionaliteit die consumenten nodig hebben om herinneringen vast te leggen via foto’s en video’s die eenvoudig te creeeren, te perfectioneren en te delen zijn”, zegt Winston Hendrickson, vice president Digital Imaging Products bij Adobe. “Tegenwoordig wordt er door (amateur) fotografen steeds meer geëxperimenteerd met video’s. Daarom bieden wij nieuwe tools die het bewerken van video als een natuurlijk proces maken voor fotografen.”

Photoshop Elements kent ook een link met social media. Facebook gebruikers hebben de mogelijkheid om hun foto’s in het programma te ‘taggen’ op basis van hun vriendenlijst in Facebook. Ook is het direct vanuit het programma mogelijk om met een paar stappen eigen foto’s op Facebook te plaatsen.

In Adobe Premiere Elements 10 zijn nieuwe tools opgenomen die zwaardere functies bij videobewerking overnemen. Zo kan je als gebruiker je richten op het maken van een leuke video, zonder dat je na hoeft te denken over lastige handelingen. Ook is het mogelijk om video’s direct te delen via Facebook en Youtube.

Met de mogelijkheid om te exporteren in AVCHD-formaat, kunnen gebruikers tevens HD-kwaliteit video’s branden. Voor de eerste keer biedt Adobe Premiere Elements 64-bit ondersteuning voor Windows 7.

Beide programma’s hebben ook een nieuwe Organizer. Het is daarmee eenvoudiger om bestanden nauwkeurig te beheren en organiseren.De nieuwe Object Search maak het zoeken van foto’s op basis van objecten ook vrij eenvoudig. Er is tevens een nieuwe mogelijkheid om te zoeken naar dubbele afbeeldingen. Foto’s die overbodig zijn kan je zo makkelijk verwijderen.

Aan de prijs van Adobe Photoshop Elements 10 en Adobe Premiere Elements 10 is ongewijzigd. De Photoshop Elements 10 & Premiere Elements 10 bundel zal beschikbaar zijn voor een adviesverkoopprijs van 149 euro. Beide producten zijn ook apart verkrijgbaar voor 99 euro.

About Redactie
De redactie van dit Blog bestaat uit alle expert trainers verbonden aan de Competence Factory. Zij schrijven onafhankelijk, kritisch op een laagdrempelige manier over vaknieuws, maar ook over luchtige zaken als gadgets en 'lifestyle tech' gerelateerd nieuws.

{lang: 'nl'}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>