GameChanger brengt spelbord tot leven

Als het aan het Nederlandse bedrijf Identity Games ligt zullen de bordspellen voorgoed veranderen dankzij de iPad. Met de GameChanger brengen ze vlak voor de feestdagen en Sinterklaas een innovatief enn interactief spelbord uit. Het is een elektronisch bord dat werkt samen met de iPad. Door interactieve animatie en geluid komt er een hele nieuwe dimensie bij het spelen en kan de ervaring iedere keer als je speelt weer anders zijnDe app-based accessoire is ‘Made for iPad’ en heel makkelijk in gebruik, ook voor kinderen. Zij kunnen kiezen uit twee verschillende spellen; The Magic School Bus® from Scholastic of Animal Mania. De iPad wordt in de GameChanger cradle geplaatst en één van de meegleverde skins kan op het bord geplaatst worden. Het enige wat dan nog moet gebeuren is het downloaden van de app, die gratis is bij aankoop van de GameChanger.

“De GameChanger zal voor een revolutie zorgen bij de nu traditonele bordspellen,” zegt Emile Kalis, Creative Director van Identity Games. “Door het bij elkaar brengen van het beste van twee werelden, de bordspellen en de nummer 1 tablet biedt GameChanger een compleet nieuwe spelervaring voor de hele familie die leuk en ook leerzaam is.”

Door de GameChanger worden het electronische bordspel en het scherm van de iPad een geheel en komt alles tot leven door een aanraking. Het spel zelf werkt samen met de iPad, waar vragen en taken op verschijnen. Spelers kunnen zo ook zien wie er aan de beurt is. Na een ‘draai’ aan het rad op de iPad mogen de spelers hun pion over het bord verplaatsen. Omdat het bord en de iPad verbonden zijn wordt het hele spel begeleid en gevolgd.

Een van de spellen is The Magic School Bus®, een spel dat al 25 jaar bestaat. In het spel kunnen kinderen samen met Ms Frizzle en haar klas spelen, leren en ontdekken via fantasie en wetenschap. Tijdens het volgen van het spelbord reizen over de wereld en zien en leren ze van alles via vragen en video’s.  De Animal Mania game is voor jonge ontdekkingsreizigers die over de verschillende continenten gaan en alles leren over de leefomgevingen van dieren en hun gedrag aan de hand van vragen, opdrachten en raadsels.

De GameChanger wordt geleverd met het elektronische spelbord, vier game skins, vier spelstukken en een gratis te downloaden app. Het is geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder en zal te koop zijn voor $ 79,99. Een prijs in euro’s hebben we nog niet kunnen ontdekken en het is ook niet bekend of het spel in ons land ook te koop zal zijn. Wil je het bordspel wel hebben, dan is het wellicht mogelijk om via Amazon.com er een aan te schaffen.

About Redactie
De redactie van dit Blog bestaat uit alle expert trainers verbonden aan de Competence Factory. Zij schrijven onafhankelijk, kritisch op een laagdrempelige manier over vaknieuws, maar ook over luchtige zaken als gadgets en 'lifestyle tech' gerelateerd nieuws.

{lang: 'nl'}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>