Nieuwe Slate-tablet aangekondigd door HP

Het voortijdig einde van de TouchPad en WebOS betekent niet dat computerfabrikant HP de tabletmarkt helemaal vaarwel heeft gezegd. Het bedrijf kondigde aan binnenkort met een opvolger van de Slate te komen.De HP Slate was destijds één van de eerste tablets met Windows 7. In januari 2010 toonde Microsoft-topman Steve Ballmer het apparaat, dat meteen werd gebombardeerd tot dé Windows-tablet. HP bracht het apparaat tot teleurstelling van Microsoft niet uit op de consumentenmarkt, maar verkocht de Slate alleen aan zakelijke klanten.

Ook de Slate 2 zal niet voor particulieren direct beschikbaar zijn, maar wordt in de markt gezet voor winkeliers. Het apparaat heeft een 8,9 inch scherm met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Als processor is gekozen voor een 1,5GHz Atom-chip van Intel en het apparaat bevat 2GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. Het besturingssysteem is wederom Windows 7.

De nieuwe Slate moet nog deze maand wereldwijd uitkomen. In de Verenigde Staten bedraagt de adviesprijs $699 (ca. €500)

About Redactie
De redactie van dit Blog bestaat uit alle expert trainers verbonden aan de Competence Factory. Zij schrijven onafhankelijk, kritisch op een laagdrempelige manier over vaknieuws, maar ook over luchtige zaken als gadgets en 'lifestyle tech' gerelateerd nieuws.

{lang: 'nl'}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>