Eind 2012 nieuwe iPad-rivaal van HP

HP heeft plannen om eind 2012 met een nieuwe Windows 8 – tablet de aanval te openen op de iPad. Het gaat hierbij om een tablet gericht op de zakelijke markt.AFP meldt dat HP CEO Meg Whitman dit tegenover een kleine groep zakelijke partner heeft gemeld. De eerste poging van HP om te concurreren met de iPad was niet echt een succes. Slechts zeven weken na de met veel tamtam aangekondigde lancering trok het bedrijf alweer de stekker uit hun TouchPad met WebOS. De tablet ging in de uitverkoop en wordt niet meer verder ontwikkeld.

“Onze eerste tablet die het moest opnemen tegen de iPad kende geen gelukkig einde”, erkende Whitman. Ze stelde ook dat er nog geen sprake is van een tabletmarkt, maar dat er momenteel een iPadmarkt is. “De iPad is geweldig. Ik heb er zelf ook een. Ik gebruik hem om boeken te lezen en tv te kijken, maar werken doe ik er niet op”, legt de CEO van HP uit.

Juist op het gebied van werken wil men nu eind 2012 een slag slaan met de Windows 8 –tablet. Die moet rond de kerstdagen uitkomen, waarbij de nadruk ligt op beveiliging en productiviteit. Zo ondersteunt de tablet waarschijnlijk diverse zakelijke netwerken.

“Er is een enorme trend zichtbaar waarbij werknemers hun eigen apparaten gebruiken op de werkvloer. Dat is prima, maar er is ook sprake van een beveiligingsrisico”, meent Whitman. “Wij gaan zorgen voor een alternatief.”

Prijzen of details over de hardware werden niet bekendgemaakt. De nieuwe HP-tablet zal een belangrijk product zijn voor HP, ook voor de positie op de PC-markt. Het gaat namelijk al een aantal maanden niet goed met HP. Whitman werd 6 maanden geleden binnengehaald als opvolger van Leo Apotheker om het bedrijf gezond te krijgen. Waar haar voorganger zich meer richtte op software en services kijkt HP nu weer meer naar de hardware.

 

About Redactie
De redactie van dit Blog bestaat uit alle expert trainers verbonden aan de Competence Factory. Zij schrijven onafhankelijk, kritisch op een laagdrempelige manier over vaknieuws, maar ook over luchtige zaken als gadgets en 'lifestyle tech' gerelateerd nieuws.

{lang: 'nl'}

Wat anderen zeggen...

  1. Pingback: Eind 2012 nieuwe iPad-rivaal van HP | IMAGZIN/iLife | Web Mirror

  2. Aad Metz feb 24, 2012 op 22:05

    Ik zit nu al te beven op mijn stoel,
    al dit Win* geweld…:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>