Mobieltje uit de muur trekken

Telefoon kwijt, gestolen of vergeten? Nu is het ook mogelijk om mobiele telefoons of simkaarten gewoon uit ‘de muur’ te trekken. Keuze maken, pinnen en klaar ben je. Op Schiphol staat sinds deze week een automaat waarmee dat kan.De komende drie maanden staat The Shopping Wall van het Nederlandse Automated Retail Concepts bij de ingang van Schiphol Plaza. Daarna gaat het apparaat naar andere drukke locaties, zoals treinstations of winkelcentra. In de VS en Japan is het al langer mogelijk om telefoons uit een automaat te halen, Schiphol heeft nu de Europese primeur.

De machine biedt een keuze uit acht mobiele telefoons van €15 tot €220 en verschillende sim-only en prepaidkaarten van aanbieder hollandsnieuwe, de prijsvechter van Vodafone. Net als bij prepaid betalen klanten van hollandsnieuwe ook bij sim-only het tegoed vooraf. “Met The Shopping Wall introduceren we een nieuw concept waarbij we geen eigen winkels nodig hebben op drukbezochte locaties”, aldus marketingmanager Sharon van de Kuijt van hollandsnieuwe in de Telegraaf. “Hierdoor kunnen we de tarieven laag houden.”

De automaat staat al een week op Schiphol en werd gisteren officieel geopend. De eerste resultaten zijn volgens Van de Kuijt bemoedigend, maar de details wil ze niet geven.

Eric van Velzen van Automated Retail Concepts wil wel kwijt dat 17 procent van alle mensen die met het apparaat in de weer waren ook daadwerkelijk tot een aankoop over is gegaan.

About Redactie
De redactie van dit Blog bestaat uit alle expert trainers verbonden aan de Competence Factory. Zij schrijven onafhankelijk, kritisch op een laagdrempelige manier over vaknieuws, maar ook over luchtige zaken als gadgets en 'lifestyle tech' gerelateerd nieuws.

{lang: 'nl'}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>