Keynote presentaties geven met meer fun!

Hoe krijg je meer interactie met het publiek terwijl je een presentatie geeft? Door het publiek vragen te stellen en hun antwoorden live in je presentatie op te nemen (in een grafiek of anderszins). Dit was tot voor kort toekomstmuziek, maar met recente technologie kan het!

Online peilingen

De nieuwste technische ontwikkelingen op dit vlak komen niet van Apple (de maker van Keynote) of Microsoft (de maker van Powerpoint), maar van het online service-bedrijf Poll Everywhere. Dit bedrijf heeft een online-dienst ontwikkeld waarmee je peilingen onder je publiek kunt houden en waarbij dat publiek via smartphone, sms, tablet of laptop/desktop zijn mening kan geven.

Deze dienst is gratis, maar voor een publiek dat groter is dan 25 personen of voor terugkoppeling van antwoorden, zijn er betaalde services. Ook bedrijven als Kahoot en Socrative opereren op dit vlak.

Integratie met Keynote of Powerpoint

Maar Poll Everywhere gaat een stap verder: voor presentatoren die met Keynote (of Powerpoint) werken is er geweldig nieuws: het bedrijf heeft een gratis App ontwikkeld (PollEv Presenter) om die peilingen in je Keynote- of Powerpoint-presentaties op te nemen.

Succes van interactieve presentaties

Dit is een niet te onderschatten feature: in brede kring wordt erkend dat interactieve presentaties veel beter aanslaan dan ouderwetse voordrachten waar de presentator zich actief en het publiek zich passief opstelt. Iedereen die zo’n moderne, interactieve voordracht al eens heeft meegemaakt, zal beamen dat het publiek enthousiast meedoet!

Hoe werkt het?

Eerst creëer je een peiling (poll) op de website van Poll Everywhere of in hun App. Daarna download je een Powerpoint-slide met een ‘placeholder’ van de peiling. Je kopieert deze slide naar je eigen Powerpoint-presentatie en klaar is Kees. Keynote-gebruikers kunnen dezelfde powerpoint-slide openen en gaan op dezelfde wijze te werk.

interactieve peiling in Keynote

De ‘placeholder’ kan worden geschaald en opgenomen in jouw vormgeving van de presentatie.

Als je je presentatie bewerkt zie je de ‘placeholder’, maar op het moment van presenteren maakt de App ‘PollEv Presenter’ contact met de online peiling en ziet je publiek de vraag in beeld. Zij kunnen  op hun smartphone, tablet etc. antwoorden geven op een specifieke webpagina. Een sms sturen kan ook.

Interactieve peiling in Keynote presentatie

Je kunt diverse peilingen opnemen, bijvoorbeeld waarbij het publiek woorden typt of op afbeeldingen klikt.

Keynote trainingen

Heb je interesse in een training Keynote? Tijdens de cursus Keynote zal ook dit nieuwe interactieve gereedschap worden behandeld. Voor iedereen die wel eens presentaties geeft, is de combinatie Keynote en een interactief betrokken publiek het beste van twee werelden. Ook voor docenten een niet te missen cursus. Klik hier voor meer informatie

About Angelo Spiler
Ik ben passioneel over en daarom ook docent in InDesign, Muse, Photoshop en Keynote. Mijn nieuwsgierigheid naar de nieuwste interactieve mogelijkheden van ePub, DPS en bij het geven van presentaties, kent geen grens. Al vanaf 1994 werk ik als zelfstandig vormgever/ opmaker, voornamelijk van tijdschriften en websites. Specialisaties: technische vakbladen en redactionele automatisering. De behoefte om mijn passie te delen en kennis over te dragen, heeft me bij Competence Factory gebracht, waar ik hoop de ideale mix van passie, creativiteit en effectiviteit aan de cursisten over te dragen.

{lang: 'nl'}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>