6 apps waarmee je als marketeer professionele content kunt maken

Vroeger moest je minimaal een ton uitgeven aan apparatuur om een mooie video te maken en te delen met de rest van de wereld. Een gemiddelde iPhone van een paar honderd euro kan het tegenwoordig mooier, sneller en beter. We zetten 6 apps dan wel creatie platforms voor je op een rijtje waarmee je als marketeer je voordeel kunt doen.

Infographic maken met Canva

Al kun je nog geen teken vormgeven, met Canva lukt het je zonder meer om een mooie illustratie of infographic te maken die je met trots kunt delen op sociale netwerken. Alleen de site is al een lust om naar te kijken. Maak snel even een account aan en laat ons jouw meesterwerk zien!
Canva Infographic maken
 

Cureer je eigen verhaallijn met Storify

Op Storify kun je content van anderen cureren en daar een nieuwe verhaallijn mee maken. Deze verhaallijn kun je vervolgens embedden op je eigen site. Met minimale middelen kun je op die manier een gebeurtenis vanuit jouw invalshoek duiden en belichten.
storify cureren
 

iMovie app op de iPhone

Voor een paar euro koop je de iMovie app op je iPhone of iPad en in een handomdraai maak je trailers en video’s waarmee je voor de dag kunt komen. Natuurlijk, de app is beperkt maar voor een simpele presentatie of trailer is’ie prima te gebruiken!
imovie app
 

Soundcloud

Wil je makkelijk iemand interviewen en het gesprek delen, denk dan eens aan Soundcloud. Voordeel van een geluidsopname is dat je hem eenvoudig kunt maken en dat het geheel tot weinig mb’s leidt. Je geluidsbestand kun je vervolgens embedden op je website, of op een afgeschermd gedeelte van het sociale intranet.
soundcloud-logo-o
 

Maak je eigen animaties met Powtoon

Op Powtoon staan divere animaties waaraan je alleen nog maar tekst, foto’s en logo’s hoeft toe te voegen om je animatie helemaal naar je eigen zin te maken. Probeer gerust eens de gratis versie. Of leg een paar tientjes neer en maak gebruik van de onbeperkte faciliteiten van dit platform.
animaties maken powtoon
 

Leg je event vast met een semi live video van Animoto

Stel je hebt een event, zoals een beurs, seminar, of andere feestelijkheid, dan is de app van Animoto een aanrader. Je maakt foto’s en video’s met je telefoon of tablet, zet ze in de juiste volgorde, kiest voor de juiste vormgeving en alles wat je dan nog hoeft te doen, is het boeltje uploaden naar de server van Animoto. Even later krijg je een linkje waarop je video, geanimeerd en al, terug te zien is. De video kun je overigens weer makkelijk downloaden of doorzetten naar Youtube en Facebook.
animoto
 

Laat je ons weten wat je van deze tools vond?

Laat hieronder een reactie achter, dank je wel!

Michel Penterman About Michel Penterman
Michel Penterman traint Professionals op het gebied van Online Marketing, Content Marketing, Online Ondernemen, Social Media en Online Learning en is bij de Competence Factory verantwoordelijk voor het Online Marketing Cluster. Daarnaast is hij uitgever op www.gitaarles.nl en Youtube Partner.

{lang: 'nl'}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>