Met deze apps maak je makkelijk online video

Hot or not?

We roepen al een tijd dat Video Marketing hot is. Met de opkomst van Meerkat en Periscope (waarmee je live kunt uitzenden via Twitter) is er voor mij een mijlpaal bereikt; immers je kunt nu rechtstreeks live uitzenden vanaf een willekeurige plek (de enige voorwaarde is een internet verbinding) en de wereld ligt aan je voeten.

Alphen als voorbeeld voor user generated video

Een mooi voorbeeld is de ramp in Alphen met de twee omgevallen hijskranen. Ik bedoel: omvallende hijskranen. Want wat mij opviel, is de enorme hoeveelheid video’s die vrijwel direct online kwamen te staan. Is de gemiddelde burger beter in staat om zijn beleving te delen met de buitenwereld dan de gemiddelde marketing afdeling?

Video ingewikkeld?

Wat mij opvalt is dat organisaties vaak ‘ingewikkeld’ denken over video. Het zou een duur middel zijn, lastig te produceren en moet per definitief perfect zijn.

De kunst van de imperfectie

Uit vrijwel alle goedscorende en populaire video’s blijkt echter steeds vaker dat er een belangrijke samenhang is tussen relevantie en perfectie. Hoe relevanter een video is, des te slechter mag de kwaliteit zijn.

Dus dan maar lelijke video’s maken?

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je als uitgangspunt lelijke video’s wilt maken. Maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Hierbij een aantal tips voor tools die je snel en makkelijk kunt inzetten.

1) Exporteer je presentatie naar een video

In zowel Powerpoint als Keynote zit de mogelijkheid om een presentatie als video te exporteren. Als je daar wat mooie overgangen aan toevoegt, heb je al snel een video van een redelijk goede kwaliteit.

Onderstaande video is een slideshow van werk dat cursisten als afbeelding hebben aangeleverd, geëxporteerd als een video, op Youtube geplaatst en weer ge-embed in de website van Competence Factory. De video is ook op Facebook geplaatst.

2) Maak een video van je foto’s

Als je een aantal foto’s exporteert als slideshow en je voegt er een muziekje aan toe, heb je ook al supersnel een leuke video van bijvoorbeeld een event dat je aan het organiseren bent.

3) Hyperlapse

Met de app Hyperlapse maak je snel en makkelijk een ‘versnelde video’ die heel veel materiaal in korte tijd laat zien.

4) iMovie app

Mocht je een iPhone hebben, dan moet je zeker de iPhone app eens proberen, daarmee kun je professionele trailers maken met video materiaal dat je zelf schiet me je iPhone. iMovie geeft je een shotlist en vertelt je exact welk beeld je op welk moment nodig hebt.

5) Animoto

Met Animoto maak je snel en eenvoudig een leuke video waarbij je gebruik maakt van stock muziek en foto’s en bewegende beelden.

6) Screencast

Wil je eenvoudig een video maken van je beeldscherm en dit inspreken zodat je een DIY video kunt maken? Gebruik dan Camtasia (Windows) of ScreenFlow (Mac) en in een handomdraai heb je de video die je nodig hebt.

screencast maken

Voor deze blogpost deed ik hier inspiratie op:
http://www.socialmediaexaminer.com/video-marketing-resource/

Wil jij met online video marketing aan de slag gaan? Wellicht is deze training online video marketing wat voor jou?

Michel Penterman About Michel Penterman
Michel Penterman traint Professionals op het gebied van Online Marketing, Content Marketing, Online Ondernemen, Social Media en Online Learning en is bij de Competence Factory verantwoordelijk voor het Online Marketing Cluster. Daarnaast is hij uitgever op www.gitaarles.nl en Youtube Partner.

{lang: 'nl'}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>